Tips för att hantera armering

Om du hanterat armering tidigare så vet du att det inte alltid är så trevlig och man blir lätt skitig på både händer och kläder. Armering som ligger ute har en tendens att bli väldigt rostig något som man sedan får på händerna om man tar i den. Därför kan det vara bra att förbereda innan du får hem din armering.

Se till att du har plats att förvara

Först och främst ska du se till att du har plats för din armering. Visst det är kanske inte hela världen om du lägger den längs husväggen en tid. Men vill du slippa bära armeringen fram och tillbaka när du ska använda den gäller det att tänka till innan. Kom ihåg att armeringsstål ofta finns i 6 meters längder så det kan vara bra att placera ut ett gäng brädor eller lämpliga staplingssaker för att sedan lägga armeringen på. Om du gör på detta sätt istället för att lägga den direkt på marken så blir det lättare att bära och flytta armeringen när det sedan behövs.

Klipp till längderna direkt

Ofta kommer man behöva klippa till armeringen till önskade längder. Det kan vara fördelaktigt att göra detta så fort man får hem armeringen för att man sedan ska kunna använda armeringen så fort det blir aktuellt. Om du vill ta det ytterligare ett steg så kan du lägga olika stål med lika längder på respektive plats. Då kommer du lätt kunna sätta igång när du väl ska gjuta eller vad du nu ska använda det till.

Sist men inte minst så kan det vara lämpligt att ha på sig ett par rejäla handskar när man hanterar armering. Dels för att undvika att bli smutsig och få rost på sig men även för att slippa skada händer.